Een jaar verder…..

De laatste schoolweek van het dit schooljaar. Wauw, wat is dit jaar weer snel gegaan en is er een hoop gebeurd! Een heel jaar als Kindercoach Leidschenveen!

Mijn jongste zoon heeft morgen eindmusical van groep 8 en heeft afgelopen schooljaar dus een keuze gemaakt voor zijn volgende school. Dit was niet altijd makkelijk en logisch hij is 12 en moet gaan beslissen waar hij de volgende 4 of 5 jaar les wil gaan hebben.  Af en toe voelde hij merkbaar spanning van alle veranderingen en soms “lokte” ik hem dan letterlijk mijn praktijkkamer in omdat ik iets moest oefenen. Langzaam kwam het eruit waar hij zo tegen op zag of wat hem dwars zat en de dag erna voelde hij zich weer lichter. Zijn keuze om volgend schooljaar op het Sint Maartens College te starten maakte hij echt zelf en vanaf die dag stond hij erachter. Mooi om te zien.
En natuurlijk ben ik morgen ook die  moeder die af en toe eens zal moeten slikken omdat er weer een periode afgesloten wordt en mijn grote knul ineens op het podium staat.

Mijn oudste zoon is over naar 4 VWO!!! Ja, daar begin ik maar meteen mee want dat is echt groot nieuws. Hij is echt “de puber,” maar gelukkig de luie en chaotische jongens-puber die heel veel korte termijn beslissingen neemt. Grote monden en ruzies zijn tot nu toe aan onze deur vooruit gegaan. Na de kerstvakantie schreef ik een blog over het geweldige boek  “Meer leren in minder tijd” en leek hij even het licht gezien te hebben en haalde zijn tekorten op, later leek het hem allemaal niet zoveel te kunnen schelen. De kunst van het loslaten en zoals ik dat wel eens noem “liefdevolle verwaarlozing” hebben wij gelukkig goed kunnen toepassen. Het was zeker niet altijd makkelijk maar het gaf mijn man en mij rust om onze zoon echt “eigenaar van het probleem” te maken. Hij wist dat hij altijd op ons kon rekenen maar hij moet erom vragen. Als hij niet wil, kunnen wij hem er gewoon simpelweg niet toe dwingen.
Maar toen stond de eindproefwerkweek voor de deur en hij zag in dat hij al die leuke vrienden waar hij mee in 3 tweetalig vwo zit niet kwijt wilde raken. Hij ging knallen (nog steeds op zijn manier) maar haalde twee van de vier te korten op en gaat zonder moeite naar 4 VWO.
Super trots op onze twee boys!

En ja voor mij een heel schooljaar werken als kindercoach. Hard werken om te zorgen dat ouders en leerkrachten, ib-ers, jeugdwerkers, mensen van JGZ, huisartsen, directeuren van scholen mijn naam kenden en het liefste ook met mij in gesprek ware geweest om mijn passie en bevlogenheid te horen en ervaren. Een totaal nieuwe ervaring.
Een schooljaar met veel verschillende kinderen in mijn praktijk kamer, allemaal met hun eigen hulpvraag. Zo waren er kinderen die rust nodig hadden, kinderen die inzicht nodig hadden, kinderen die van woede af wilde komen, kinderen die meer zelfvertrouwen nodig hadden, kinderen die hulp nodig hadden met rekenen of begrijpend lezen of juist een beetje van alles. En pubers die met het grote puberweerbaarheidsspel inzicht kregen in hun manier van reageren en daarmee aan de slag konden.
Naast de ontwikkeling van kinderen vind ik mijn eigen ontwikkeling natuurlijk ook belangrijk. Ik heb me bijgeschoold op gebied van pubers, heb nog meer informatie over hoog sensitiviteit tot me genomen, ben naar workshops, informatieavonden en netwerkbijeenkomsten geweest en heb dit schooljaar afgesloten met de opleiding “Omgaan met verlies bij kinderen en jongeren.” Daarnaast probeer ik steeds weer interessante boeken te lezen en jullie daarvan op de hoogte te houden.

Het was een jaar waarin ik steeds meer merkte dat ik een goede beslissing genomen had door Kindercoach Leidschenveen op te richten. Ik krijg er energie van als ik kinderen weer stevig in hun schoenen kan zetten en ouders weer gelukkig, blij en ontspannen zie worden. En natuurlijk doe ik het niet in de eerste plaats om de energie die ik ervan krijg; ik doe het omdat ieder kind dat verdient!

Met de vakantie voor de deur neemt het aantal klanten even iets af en krijg ik inderdaad weer tijd om die boeken van de plank eens uit te lezen, mijn nieuw aangeschafte mappen voor rouw en scheiding door te lezen en nieuwe materialen aan te schaffen. Ik neem straks ook even drie weken echt vakantie, al blijf ik per mail en what’s app natuurlijk bereikbaar.
Daarna willen de eerste kinderen alweer aan de slag om stevig hun volgende schooljaar te starten.zelfvertrouwen
Vanaf volgend schooljaar zal de praktijk op dinsdag gesloten zijn omdat ik iedere dinsdag weer een beetje mijn eigen groep 4 heb op de Wethouder Brederode School in Rijswijk. De andere dagen hoop ik weer veel kinderen een steuntje in hun rug te mogen geven!

 

Lijkt het je leuk om te lezen wat ik allemaal doe? Stuur een email naar brenda@kindercoachleidschenveen.nl om de nieuwsbrief te ontvangen of volg me via Facebook.

 

Geef een reactie