Beter bij de les

concentratie
werkgeheugen
Materialen van Beter bij de les.

Er zijn kinderen waarbij het op school niet zo loopt zoals verwacht en zoals je zou willen, als ouders, leerkracht en kind. Het gaat hier dan geregeld om kinderen die moeite hebben met hun aandacht ergens bij te houden, hun werk te plannen en zo doelgericht aan het werk te gaan en soms te kampen hebben met een langzamer werkgeheugen.
Voor deze kinderen is de training “Beter bij de les” erg geschikt. Ik ben sinds juni 2022 trainer voor deze methode. Als tijdens een onderzoek op school is gebleken dat een leerling minder ontwikkelde executieve functies heeft en baat zou hebben bij deze training, kan deze training op school worden aangeboden. De uitgebreide “Beter bij de les” training bestaat uit 25 individuele sessies, waarbij ik op school kom voor de training en een leerling 4 keer per week getraind wordt. Hier horen ook 3 bijeenkomsten met ouders en leerkracht bij. Dit is een intensief maar meestal erg effectief traject wat door de school geregeld en bekostigd wordt.

Daarnaast heb ik van deze methode ook een minder uitgebreide versie gemaakt voor de normale sessies in mijn praktijk. Bij dit traject trainen we niet zo sterk het werkgeheugen, aangezien één keer per weer daarvoor te weinig is. De focus ligt dan op werkhouding, concentratie, taakgerichtheid en plannen. Elke sessie staat een ander onderdeel centraal.
Concentreren is niet iets wat alle kinderen vanzelfsprekend kunnen. Soms helpt het om met hen te kijken welke vaardigheden ze hiervoor nodig hebben en welke manieren er zijn om je beter te kunnen concentreren en beter aan je werk te blijven. Ik werk dan met het werkboek van “Beter bij de les”, welke door de ouders bekostigd wordt.

Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact op nemen om een telefonische afspraak in te plannen om te bespreken of het uw zoon of dochter verder kan helpen.