Wanneer een coach?

Wat zou het fijn zijn als alle kinderen blij huppelend en vol zelfvertrouwen door het leven zouden gaan. En elke dag een feestje zou zijn.
Helaas is dit niet altijd het geval. Soms lopen kinderen in hun ontwikkeling of in hun omgeving tegen situaties aan waardoor ze in de knel komen te zitten, niet lekker in hun vel, onzeker en soms zelfs ongelukkig.
Als ouder is het niet fijn om je kind ongelukkig te zien en soms weet je zelf even niet hoe je dit kan oplossen. In sommige situaties weet de ouder wel wat er aan de hand is, in andere gevallen heb je geen idee en kan je kind het ook niet uitleggen.
In mijn praktijk werk ik met kinderen en tieners tussen de 8 en 18 jaar.

Uw zoon of dochter kan dan net even het duwtje in de rug gebruiken dat ik kinderen geef als kindercoach.
Waar kan ik bij helpen?
·         Leren omgaan met leerproblemenBrenda van Rooijen
·         Sociale problemen op school of tijdens andere activiteiten
·         Onzekerheid en/of slecht zelfbeeld
·         Angsten
·         Boosheid en of agressie
·         Verlies van dierbaar iemand
·         Verhuizing
·         Wegvallen van vriendje of vriendinnetje door bijvoorbeeld verhuizing
·         Gepest worden of het gevoel gepest te worden
·         Pester zijn
·         Piekeren
·         Een persoonlijke diagnose gesteld hebben  gekregen wat lastig te verwerken is, denk aan ADHD, ADD, dyslexie of hoogbegaafdheid
·         Verandering van thuissituatie zoals een scheiding, verhuizing of overlijden
·         Verhuizing terug naar Nederland na in een ander land gewoond te hebben
·         Puberteit; deze periode is een uiterst interessante periode maar tegelijk ook een periode om als ouder af en toe helemaal dol van te worden. Het kan lucht geven als ik met uw puber in gesprek ga om zo de spanningen thuis wat te verlichten.
.         Hoogbegaafdheid.

U kunt mij direct bellen of een email sturen. Bij een email zal ik telefonisch contact opnemen, meestal binnen 24 uur. We bespreken dan de situatie en plannen meteen een eerste coachingssessie in met uw kind. Tijdens ons telefoongesprek bespreken we waar ik bij uw kind de aandacht op ga vestigen.
Ik ga met behulp van materialen met uw kind op een coachende manier aan de slag. Ik laat het kind inzien wat zijn of haar sterkte kanten zijn. Deze zal ik steeds benadrukken en uw kind leren deze te gebruiken. Uw kind zal weer het vertrouwen in zichzelf krijgen en inzicht in situaties. Zelfvertrouwen is heel belangrijk voor mensen, maar zeker voor kinderen. Door dat zelfvertrouwen zal uw kind in de toekomst steeds beter in staat zijn om te gaan met problemen.