In de praktijk

Kindercoach Leidschenveen is een kleinschalige praktijk in huiselijke sfeer waar ik kinderen van 8 tot 18 jaar coach zodat zij steviger in hun schoenen komen te staan. Er kunnen diverse oorzaken zijn waardoor kinderen net even een steuntje extra in de rug nodig hebben, kijk hiervoor eens bij “Wanneer een coach.”

In mijn praktijk werk ik niet volgens een vast format of aantal sessies. Ik kijk samen met u naar de situatie van uw kind en zal daarnaar handelen. De aantal sessies per kind kan dus heel verschillend zijn, net als de invulling die eraan gegeven wordt. Ik start echter wel altijd met minimaal 3 sessies omdat verandering in handeling en denkpatronen tijd nodig heeft.
Sessies kunnen met of zonder ouders zijn, ook dat bepaal ik naar aanleiding van de situatie. Voor kinderen en tieners kan het lastig zijn om situaties te bespreken met een ouder erbij, omdat zij hun ouder geen pijn willen doen, teleur willen stellen of iets nog niet eerder besproken hebben.
Ik zal u na elke sessie op de hoogte stellen van de ontwikkelingen. Soms komt het voor dat een sessie alleen de ouder wenselijk is, op dat moment zal ik u daarvoor uitnodigen. Deze vraag kan natuurlijk ook van u uit komen.

Tijdens een sessie zal ik steeds bezig zijn met “Wat heeft uw kind nodig om verder te kunnen?” In de praktijk werk ik met allerlei materialen die kinderen tot inzicht laten komen wie zij zijn, wat hun sterke kanten zijn, wat anders zou kunnen en waar zij zich prettiger bij voelen.
Mocht ik tijdens het werken met uw kind merken dat het in het belang van uw kind beter is om nog specifiekere hulp te krijgen, zal ik niet schromen dit met u te bespreken. Ik zal altijd handelen vanuit het belang van uw kind, ook als dit betekent dat uw kind door iemand anders beter geholpen kan worden dan door mij.

coach zelfvertouwen angsten (6)

Kleine probleempjes kunnen zich snel ontwikkelen tot grotere problemen dus wacht niet te lang. Kinderen kunnen met een paar sessies al heel erg geholpen zijn.
Denkt u dat ik diegene ben die uw kind weer steviger in zijn of haar schoenen kan zetten, neem dat contact met me op. Omschrijf daarin kort de reden dat u contact opneemt met me.
Ik zal altijd mijn best doen nog dezelfde dag met u in contact te komen, maar zeker binnen 24 uur. U kunt mij ook telefonisch bereiken op 06-29272177 of een WhatsApp bericht sturen.

Op de Facebookpagina van Kindercoach Leidschenenveen kunt u mij volgen voor ervaringen en tips.