“Ik ben 9” specialist

Veel kinderen ondervinden rond hun negende jaar een moeilijkere fase. Deze negenjaarsfase vindt meestal plaats tussen de 8 en 11 jaar. Tijdens deze ontwikkeling worden kinderen zich ineens veel meer bewust van de wereld om zich heen. Ze gaan meer nadenken over de “moeilijke” dingen van het leven en worden kritischer. Het lijkt alsof ze al begonnen zijn aan hun puberteit, maar dit is niet werkelijk zo. Wel vinden er veranderingen in gedrag plaats waardoor sommige kinderen vast lopen tijdens deze fase en ook voor veel ouders is het een lastige periode.

Deze kinderen kunnen in de praktijk komen voor coaching om zichzelf weer beter te kunnen begrijpen en zich weer zekerder te voelen.
Daarnaast zal ik een paar keer per jaar een ouderworkshop “Ik ben 9” verzorgen. Tijdens deze interactieve workshop vertel ik ouders over deze negenjaarsfase en wat het lastig maakt. Ieder kind beleeft deze fase op zijn eigen manier. We nemen een kijkje achter het gedrag van de negenjarige en we onderzoeken welke behoeftes het kind eigenlijk heeft. Je krijgt praktische handvatten om je kind op een fijne manier te ondersteunen tijdens deze periode. Aan het eind van de workshop krijg je nog het boek “Ik ben 9” van Bauke Borsboom mee als naslagwerk.

Een nieuwe workshop staat nog niet gepland. Ben jij geïnteresseerd? Laat het me weten dan plan ik er één in!

De training tot ‘IK BEN 9’ specialist heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom uit Woerden, auteur van het boek ‘IK BEN 9’ en de creator van de ‘IK BEN 9’ specialisatie voor professionals in Nederland en België.