Brenda

Hallo, ik ben Brenda van Rooijen, Kindercoach Leidschenveen. Ik woon al heel wat jaren in Leidschenveen met mijn man en onze twee zoons. Ik was één van de gelukkige tieners die al heel vroeg wist wat ik wilde worden en waarvoor ik op school mijn best moest doen. Juf op een basisschool was wat ik ambieerde. Na de Pabo kwam ik te werken op een school waar ik mijn hart kon ophalen met het mooiste wat er is; kinderen iets bij bijbrengen, kinderen verder brengen in hun leven. Vooral in de beginjaren kon ik me geen mooier beroep voor stellen. Ik zag in de loop der jaren het onderwijs wel veranderen en vroeg me zo af en toe nog wel af of ik ieder kind nog datgene kon bieden wat ik voor ogen had toen ik besloot leerkracht te worden.

In de twee jaar dat wij met het gezin in het buitenland woonden, heb ik de opleiding Kindercoach gedaan. Het leek me mooi meer energie te steken in het individuele kind en dat ene kind weer in zijn of haar kracht te zetten.

Inmiddels bestaat “Kindercoach Leidschenveen” alweer 5 jaar. Ik coach op maandag, woensdag en donderdag op allerlei manieren. Ik werk met kinderen en ouders thuis in mijn praktijkruimte, maar kom ook steeds meer op diverse scholen waar ik individuele kinderen ondersteun, werk met een hele groep of kinderen met een arrangement verder help. Er zijn vele mogelijkheden.
En ik blijf ook bijleren om mijn expertise steeds verder uit te breiden

Op dinsdag sta ik met veel plezier voor groep 4 op de Wethouder Brederode School in Rijswijk, mijn vaste dag voor de klas. Zo blijf ik me ontwikkelen op het gebied van lesgeven en de ontwikkelingen in het onderwijs

Met mijn inmiddels ruim 25 jaar ervaring in het onderwijs en mijn grote hart voor kinderen kan ik veel kinderen op veel verschillende manieren ondersteunen.

In mijn praktijk ga ik met kinderen en tieners aan de slag om te kijken waar hun kracht ligt en wat hun sterke eigenschappen zijn en zet zo ieder kind weer steviger in zijn of haar schoenen. Ik geef ze net dat steuntje in de rug dat zij op dat moment nodig hebben.