Het puberweerbaarheidsspel

Wil jij je puber ook wat steviger in zijn/haar schoenen hebben? Of wil je je puber laten inzien dat zijn reacties soms niet de juiste reactie van een ander oproept?

Dan is “Het grote weerbaarheidsspel voor pubers” de perfecte manier!

Dit spel is bijzonder geschikt voor  opstandige, brutale pubers die met alles en iedereen overhoop liggen. Dit spel is ook geschikt voor pubers die het lastig vinden om voor zichzelf op te komen en al snel doet wat anderen willen omdat het gewoon zo makkelijk is. Dit spel is ook voor pubers die wat meer willen leren over communiceren en over hoe dit gebruikt kan worden om meer winst uit situaties te halen. Kortom dpubers, tienerit spel is eigenlijk geschikt voor iedere tiener, en zelfs voor iedere ouder.

Pubers hebben een belangrijke leertaak op het gebied van communiceren en het aanleren van zogenaamde executieve functies. Ze reageren geregeld op een manier die niet zo handig is en een andere reactie uitlokt dan waar ze op hopen. Communiceren leidt dan vaak tot conflicten, thuis met ouders, op school met leerkrachten, op sport met de trainer en zelfs met vriendinnen en vrienden. In veel gevallen hebben ze zelf niet in de gaten dat hun reacties een tegenreactie uitlokt. Sommige tieners zien later wel in dat het niet “zo slim” was en kunnen sorry zeggen, voor anderen is dit maar knap lastig.

Met dit spel komen pubers tot een heleboel inzichten. Op speelse wijze laat ik hen op allerlei vraagstellingen reageren en uitvinden wat bij hen past, wat zij fijn vinden en wat soms meer winst kan opleveren. Ze leren over assertief reageren, agressief reageren, non-assertief reageren en uiteindelijk leren ze hoe ze een elegant weerwoord kunnen geven. Zo zien ze dat reageren op een andere manier ook een goede manier kan zijn. Pubers gaan de deur een heel stuk weerbaarder uit dan ze binnen kwamen.

Het spel is geschikt voor meerdere “spelers”, echter bij mij in de praktijk werk ik vanwege de ruimte met één of twee pubers. Als twee vrienden of vriendinnen samen komen voor het spel, kunnen ze elkaar na het spel ook stimuleren het toe te passen. En tijdens het spel vullen zij elkaar aan en gaan met elkaar in gesprek waardoor er nog meer verbindingen gemaakt worden in de hersenen waardoor het nog beter aan komt.

Het spel duurt minimaal twee uur. Natuurlijk kunnen daarna vervolgafspraken gemaakt worden om er nog meer van te doen of voor gewone coaching. Dit is uiteraard niet verplicht.
De kosten om dit spel onder begeleiding te spelen zijn €65 voor twee pubers incl. BTW en altijd met wat te snacken en te drinken.
We maken er namelijk ook gewoon twee hele gezellige uurtjes van!
Ik kijk er nu al naar uit om jullie pubers te ontvangen.