Het puberweerbaarheidsspel

puber, tiener

Pubers…… het blijft een apart volkje! Jongeren die ouder worden, soms zelf al denken dat ze volwassen zijn, en dus vinden dat ze steeds meer zelf kunnen besluiten en mogen zeggen.
In sommige gezinnen is er een soort continue strijd gaande. Dat is jammer want de puberteit is ook zo’n ontzettend leuke en leerzame tijd.

Met  “Het grote weerbaarheidsspel voor pubers” leren tieners kritischer kijken naar hun eigen gedrag en leren ze meteen hoe ze anders kunnen reageren. Dat anders reageren is er bijna altijd op gericht dat er voor hen meer winst te behalen is.
Het spel is geschikt voor de mondige tiener die overal wat van vindt en zijn/haar mening heeft, maar het is zeker ook zeer geschikt voor de tiener die het lastig vindt om voor zichzelf op te komen en te vaak doet wat anderen willen vooral omdat dat makkelijker lijkt te zijn.

Het spel is dus eigenlijk geschikt voor iedere tiener die meer te weten wil komen over communicatie. En het zou zelfs met een tiener en een ouder gespeeld kunnen worden

Met dit spel komen pubers tot een heleboel inzichten. Op speelse wijze laat ik hen op allerlei vraagstellingen reageren en uitvinden wat bij hen past, wat zij fijn vinden en wat soms meer winst kan opleveren. Ze leren over assertief reageren, agressief reageren, non-assertief reageren en uiteindelijk leren ze hoe ze een elegant weerwoord kunnen geven.

Het spel is geschikt voor meerdere “spelers”, echter bij mij in de praktijk werk ik vanwege de ruimte met één of twee tieners. Wanneer tieners met z’n tweeën komen, kunnen ze elkaar na het spel ook stimuleren het toe te passen op school, op de sport of thuis. En tijdens het spel vullen zij elkaar aan en gaan met elkaar in gesprek, waardoor er kritischer over nagedacht wordt.

Het spel duurt ongeveer twee uur. Natuurlijk kunnen daarna vervolgafspraken gemaakt voor coaching indien dit nodig is. Dit is natuurlijk niet verplicht.

De kosten om dit spel onder begeleiding te spelen zijn €65 voor twee tieners incl. BTW en altijd met wat te snacken en te drinken.

We maken er namelijk ook gewoon twee hele gezellige uurtjes van!
Ik kijk er nu al naar uit om jullie pubers te ontvangen.