RT en ondersteuning in het onderwijs

Soms heeft een leerling op school moeite met een vak of een bepaald onderdeel van een vak op school. In zo’n geval kan remedial teaching of extra ondersteuning van het onderwijs heel fijn zijn.

Als duidelijk is op elke gebied uw kind wat extra ondersteuning nodig heeft, na bijvoorbeeld een gesprek met de groepsleerkracht, kan ik met uw kind aan de slag. Voor veel kinderen is het een fijne ervaring in een huiselijke sfeer duidelijke uitleg, afgestemd op zijn/haar behoefte voor een vak of vakgebied te krijgen. Als kinderen lesstof lastig vinden, wordt het steeds ingewikkelder in een grote groep aan de juiste informatie te komen, om de stof eigen te maken. Bij mij aan tafel kunnen zij precies die vragen stellen die hen verder helpt. En ik kan mijn uitleg precies aanpassen aan wat uw kind nodig heeft.
Ik ga hierbij altijd uit van de kracht van “nog.” Door te praten over de stof die uw kind nog niet beheerst, is er altijd een tijd dat het het wel beheerst. Bij deze ondersteuning zal er ook meteen ruimte zijn voor een stukje coaching. Iets meerdere malen niet begrijpen op school doet vaak ook wat met het zelfbeeld. Hier zal ik ook aandacht aan besteden.ondersteuning

Deze vorm van remedial teaching kan van langere duur zijn maar kan ook zeker voor een kortere periode zijn. Als het kind de stof begrijpt en beheerst kunnen we weer stoppen met de ondersteuning. Vooral voor rekenen geldt dat sommige kinderen net even wat meer uitleg nodig hebben om zich de stof eigen te maken.
Neem via onderstaande formulier contact met me op of bel me gerust.