Nieuwsbrief 6

Een mooie ontdekking van de afgelopen tijd was dat het echt zijn vruchten afwerpt als kinderen bij mij komen voor ondersteuning in een bepaald vak op school en weg gaan met zoveel meer zelfvertrouwen en meer vaardigheden voor dat vak. Hoe mooi om kinderen bijles te geven, waarbij ik ondersteun met coaching en dat ze dan ze in zijn geheel lekkerder in hun vel komen te zitten. Ik vind dat eigenlijk nog leuker dan ik had gedacht. Het is zo mooi om echt met maatwerk met een kind bezig te zijn, niet een programma volgen maar echt naar de behoeften te kijken met de einddoelen van het onderwijs in mijn achterhoofd.

Een waardevol traject was met een moeder die bij haar dochter van 3 merkte dat het wat lastiger ging. Moeder zelf is hoogsensitief en had het vermoeden dat dochter dat ook is. Een meisje van 3 in mijn praktijk? Nee dat heb ik meteen eerlijk tegen moeder gezegd. Mijn coachingstechnieken en mijn materialen lenen zich niet voor deze leeftijd. Dan kwam moeder graag alleen. 3 mooie sessies waarbij we heel veel gepraat hebben, ik tips heb aangedragen en haar tot inzicht heb laten komen over bepaalde zaken. Moeder wilde haar dochter graag helpen en al na één sessie was er meer rust voor het meisje en na 3 sessies had moeder alle vertrouwen weer terug. Oudercoaching werkt dus ook heel goed, maar dan moet de ouder wel open staan voor verandering. Dat stond deze moeder heel erg!

Ik heb al eens eerder wat geschreven over het boek Meer leren in Minder tijd. Wat blijft dit toch een fijne methode om kinderen te helpen met leren plannen en leren leren. Mijn jongste zoon is afgelopen schooljaar op het voortgezet onderwijs gestart en gelukkig staat hij er open voor dat ik hem ondersteun. Hij heeft veel aan de methodes uit het boek. Leuk is dat ik al al meerdere kinderen in mijn praktijk heb kunnen helpen met het aanpakken van die hele berg huiswerk en de soms onoverzichtelijke hoeveelheid huiswerk. Bij al deze tieners zaten de methode in een keer of 5 erin en konden ze ermee aan de slag. Natuurlijk om tijd over te houden voor het belangrijkste wat er is in veel levens van tienerjongens gamen!!!!


Daar had ik in november een bijeenkomst over. Hoe zit dat nou met de gameverslaving van menig jongere? Een zeer leerzame ochtend waar ik toch enigszins opgelucht van terug kwam. Een verslaving is het echt pas als al het andere eronder lijdt. Dat is gelukkig bij mij thuis niet zo. Bij jou?


Met het voortgezet onderwijs kwam er ook nog een account op Magister bij. Hoeveel kijk jij op magister? En wat vind jij daarvan? En wat vindt jouw zoon of dochter ervan. IN januari, zo vlak na de meeste proefwerkweken, schreef ik er een blog over waar veel enthousiaste reacties op kwamen: Magister

Ook heb ik een ontzettend leuk en zinvol gesprek gehad met Normen Rotteveel van Rotteveel en Fokkema, uitvaartzorg. Deze mensen werken met hart en ziel aan het verzorgen van een zo mooi waardevol laatste moment van het leven. Daar zijn altijd nabestaanden bij  aanwezig en ze zijn blij dat ze nu weten wat ze kunnen adviseren als kinderen een ingrijpend verlies mee maken. Kinderen zijn best heel sterk als het om rouw gaat. Maar er blijven helaas veel gevallen waar kinderen één van hun ouders of broer of zus verliezen. Met deze kinderen werk ik graag met een heleboel verschillende werkvormen in mijn praktijk

Blogs schijven en korte stukjes op FB doe ik tussen alle voorbereidingen en leeswerk door. Ik vind het een leuke en mooie manier om ouders en opvoeders een beetje aan te zetten tot nadenken. Soms kunnen simpele tips voldoende zijn om het weer even net iets anders aan te pakken thuis. Want wees eerlijk, opvoeden is soms ook een beetje uitproberen wat voor jullie het beste werkt! Dus houdmijn verhalen in de gaten. Meestal zet ik wel een link op mijn Facebook.

Als ik eenmaal ga zitten voor een nieuwe nieuwsbrief moet ik altijd weer uitkijken dat het geen 3 blaadjes tellen iets wordt. Ik blijf gewoon zo enthousiast worden van alles wat er bij dit vak komt kijken, de ontmoetingen met mijn netwerk maar het belangrijkste alle kinderen en tieners die mijn praktijk wat onzeker binnen komen en daar weer sterker, zekerder en blijer uit komen!

Misschien ben je  nieuwsgierig geworden en benieuwd wat anderen zeggen over mij. Neem dan eens een kijkje op mijn site. En wil je deze nieuwsbrief volgende keer ook in je mailbox ontvangen, stuur me dan een mailtje op brenda@kindercoachleidschenveen.nl

Geef een reactie