Nieuwsbrief 13


Op de valreep nog even een laatste nieuwsbrief van 2021! Een jaar waarvan we allemaal hoopten dat het weer “normaal” zou worden en dat leek ook gelukkig wel heel even zo te zijn, maar helaas. Een jaar waarbij heel veel teleurstellingen verwerkt moesten worden van allerlei dingen die niet door konden gaan en waar alternatieven voor bedacht moesten worden. En ik denk dat we dat wel met z’n allen hebben bewezen; we zijn creatief en veerkrachtig. En dat is wat ik toch ook merk bij veel kinderen. Ze leren om gaan met teleurstellingen en zijn veerkrachtiger dan we af en toe denken.
Op de valreep kreeg ik zelf helaas toch ook Corona en ben dankbaar dat ik alweer snel hersteld was en weer aan de slag kon. Maar ik kan niet ontkennen dat ik de isolatie, helemaal alleen zijn voor meerdere dagen, echt zwaar vond! Nu weer verder kijken. Kijken naar 2022…… en daar gaat deze nieuwsbrief over!

Alweer 4,5 jaar geleden zat ik bij de Kamer van Koophandel om Kindercoach Leidschenveen als bedrijf officieel te maken. In die 4,5 jaar zijn een hoop mooie dingen gebeurd, ben ik nieuwe uitdagingen aan gegaan en heb al heel veel kinderen en ouders weer een stukje verder op weg geholpen. In het begin moest ik natuurlijk wel wat aan naamsbekendheid doen maar nu na 4,5 jaar weten steeds meer ouders, scholen, begeleiders en nog veel meer mensen de weg naar mijn praktijk te vinden.

Dat worden er inmiddels zo veel dat ik al een tijdje met een wachtlijst werk en dat vind ik zowel fijn als niet fijn. Ik wil namelijk gewoon zo veel mogelijk kinderen ondersteuning bieden. In mijn vorige nieuwsbrief gaf ik al aan dat er daarom wat werkwijzen binnen mijn praktijk gaan veranderen.
Kinderen die vanaf 1-1-2022 starten aan een traject voor bijles en werken aan zelfvertrouwen komen 10 keer. In die 10 keer wil ik deze kinderen een boost geven zodat ze de achterstand die ze hebben opgelopen weer inlopen. Of bij het onderdeel dat ze niet onder de knie krijgen dit gaat altijd samen met werken aan zelfvertrouwen en werken aan een growth mindset. Na die 10 sessies wil ik dat ouders en leerkrachten het samen weer oppakken. In dit traject zal mijn contact met alle betrokken partijen natuurlijk net zo blijven als altijd. Ik hoop altijd dat leerkrachten ervoor open staan, want met elkaar bereiken we zoveel meer.
Daarnaast wil ik meer tijd gaan vrij houden en vrij maken voor coachingstrajecten. Nu komen er zoveel kinderen voor bijles en werken aan zelfvertrouwen dat ik weinig tijd meer over hou voor coaching en dat wil ik anders.
Op dit moment heb ik voor alle kinderen en hun ouders die op de wachtlijst stonden een mooi plekje gevonden. Ik vind het een fijn idee dat ik vanaf nu bij nieuwe aanmeldingen duidelijk tegen ouders kan zijn over de duur van de wachtlijst of kinderen zelfs meteen kan plaatsen.


Natuurlijk wil ik me in 2022 weer verder ontwikkelen op het gebied van coachen. Ik ga een cursus doen waarbij ik opgeleid word als trainer van het Vriendenprogramma. Ik leer daarbij mooie werkvormen om met kinderen en jongeren te werken aan een growth mindset, minder piekeren en angsten de baas te worden, weerbaarder te worden, spanningen aan te pakken en emotionele veerkracht op te bouwen. Dit programma is erkend door de World Health Organisation en door het Nederlands Jeugd Instituut als effectief en preventief programma.
Ik kan dit super goed inzetten als coach maar ik denk dat het ook zo’n meerwaarde is voor het basisonderwijs en dus mijn uren als leerkracht! Ik ga dit, na wat zelfstudie, doen op zaterdag 29 januari, heb er nu al zin in!


Ik sta weer helemaal open voor mooie nieuwe uitdagingen voor 2022. Het coachen zoals ik dat doe op Daltonbasisschool Waterland vind ik heel erg leuk en prettig. Het zijn korte trajecten van 3 tot 4 keer waarbij ik kinderen echt een zetje geef. Ik vind het mooi als ik van leerkrachten en ouders terug krijg, dat ze al zo snel een mooie verandering zien bij kinderen. Wat zou ik dat toch meer kinderen gunnen. Dus scholen….. benader me vooral om te kijken wat de mogelijkheden zijn! Ik heb nog wat tijd over.
Voor nu wens ik iedereen een mooie, liefdevolle kerst met hopelijk alle dierbare mensen om je heen. En laten we hopen dat 2022 een jaar wordt waarin we weer volop kunnen genieten van al het moois wat het leven te bieden heeft! Stay safe en Blijf blij.

Geef een reactie