Nieuwsbrief 11

Het is alweer juli, de vakantie staat voor de deur en dringt zich al aardig op in mijn hoofd. Tjee wat heb ik er zin in dit jaar. Even niks, de zon, een zwembad, een goed boek en heel goed gezelschap.

Het was weer een bijzonder schooljaar dat toch voorbij vloog. Dat komt natuurlijk ook omdat er weer altijd allemaal leuke kinderen en leuke uitdagingen op mijn pad zijn gekomen.
Zo heb ik me de afgelopen maanden erg bezig gehouden met “geluk!” Wat is geluk voor jou eigenlijk? Lees nu niet meteen door maar stel jezelf serieus deze vraag eens? Waar word jij gelukkig van? Ik heb een cursus gevolgd en mag mezelf nu ook gelukscoach noemen. Ik heb 7 lessen van De Gelukskoffer mogen geven op de Ichtusschool in Boskoop in groep 1 tot en met 4. Wat een mooie, bijzondere dingen heb ik daar meegemaakt. Mooi om te zien dat kinderen er zo open voor staan.

Nu er een heleboel subsidie voor het onderwijs is hoop ik natuurlijk dat meerdere scholen hun NPO-gelden niet alleen inzetten voor de leervakken maar ook om kinderen meer over zichzelf te leren en ervaren. En helemaal gaaf zou het zijn als ik naast dat ik weer in Boskoop geluk mag verspreiden ik dat ook op een andere school mag doen!

Ik heb me ook verdiept in een langzame snelheidsverwerking. Met het boek “Ik snap het wel, maar niet zo snel” ben ik veel te weten gekomen over wat het is. Dit boek is echt geschreven voor ouders en boordevol tips en handreikingen. Mooi is dat ik ook al wat collega’s geïnspireerd hebt en zij het nu ook lezen. Zo komen we er met z’n allen steeds meer over te weten!

Ik heb een eerste arrangement afgerond op Octantschool Fontein. Leuk om als coach zo dicht bij het onderwijs betrokken te zijn. Een leerkracht die open stond voor tips en een knul die erg gemotiveerd was om groep 8 op een fijne manier af te sluiten. We hebben heel wat bereikt. Ik sta er zeker voor open om volgend jaar het coachen thuis te combineren met begeleiden op school.

En zo in juli rond ik altijd wel af met kinderen. Ze zijn er weer klaar voor om zelf verder te gaan, ze zijn gegroeid en staan steviger in hun schoenen. Klaar om zonder mij door te gaan, al is dat soms voor ouders lastiger dan voor kinderen. Maar juist dat geeft kinderen kracht. Mooi dat ook de kinderen die ik ondersteund heb op het voortgezet onderwijs over zijn met mooie cijfers, want het was pittig hoor voor deze leeftijd; zo lang in je eigen kamer naar een scherm kijken.
Dat maakt dat er weer ruimte komt om nieuwe kinderen aan te kunnen nemen, waarbij ik de energie weer voel stromen. Zin om ook hun weer kracht en zelfvertrouwen te geven. Fijn dat steeds meer ouders en scholen de weg naar mij weten te vinden.

Dit is ook de tijd dat ik na denk over wat ik volgend jaar wil, boeken lezen, workshops volgens, studiedagen. Ik heb er allemaal weer zin in…… in september!

Ik wens jullie allemaal een bijzondere fijne, zorgeloze vakantie en we ontmoeten elkaar weer meer in het nieuwe jaar! Wie weet kan ik dan ook weer ochtenden voor ouders organiseren over bijvoorbeeld de negenjaars-fase!

 

Geef een reactie