Alweer voorbij…..

Wat is dat snel gegaan. Uitgekeken naar een heerlijke week vrij, niet vroeg opstaan, geen huiswerk, minder verplichtingen en heel veel vrije tijd. En zo is het weer maandag 23 oktober en start alles weer.
Heel herkenbaar denk ik voor veel kinderen, tieners, ouders en leerkrachten.

De eerste periode van het schooljaar zit erop. De eerste periode kenmerkt zich vaak door een toch wel rustige opstart en eenonzekerheid, ondersteuning, zelfbeeld, s kijken hoe het dit jaar gaat. Mochten er wat hobbels op de weg zijn, wordt het vaak nog even aangekeken en ook tieners zijn het schooljaar vaak wat makkelijk begonnen. Toch nog voldoende tijd om het weer op te halen.
De periode die eraan komt kenmerkt zich vaak door het eerste rapport, de oudergesprekken en een eerste proefwerkweek. De combinatie met de dagen die weer steeds korter worden, maakt het er voor velen niet makkelijker op. Dat wordt dan wel weer iets gecompenseerd met kruidnoten en marsepein en aan het eind van deze periode de lichtjes overal.

Deze periode is een belangrijke periode in het schooljaar. Nu nog verder wegzakken en ophalen wordt echt een zware klus. Ook op de basisschool is het fijn om je nu echt fijn thuis te voelen in de groep. Voor ons als ouders dus extra belangrijk om goed in gesprek te blijven met onze kinderen en ze hulp en steun te bieden. Mocht u denken dat wat extra hulp erg fijn zou zijn voor uw kind, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.
En geniet ook vooral van de mooie herfstkleuren!

 

 

 

Geef een reactie