Elke dag iets bij leren….

Geldt dit niet voor iedereen? Elke dag leer je wel iets bij! Ik was 20 jaar lang diegene die elke week heel veel kinderen heel veel bij leerde, nu besef ik dat ik zelf ook zoveel bij leer.

Zo heb ik me voor de komende Thema Tafel over tieners helemaal op het onderwerp gestort. Ik ben een hoop wijzer geworden over wat er allemaal gebeurt en hoe je daar het beste mee om kan gaan, zodat je niet iedere keer als een malle tegen je tiener staat te schreeuwen. Natuurlijk mag dat best eens, ik ben tenslotte ook maar een mens (en jij ook!) Ik vind het een mooi fenomeen die pubers. Ik vind het leuk om met ze bezig te zijn en snap allang dat ik niet alles moet proberen te snappen. Ik heb ook weer zo’n zin in donderdagavond om met de andere moeders over onze tieners te praten.
Een tweede avond over dit onderwerp zal ook niet lang op zich laten wachten, hij zit nog niet vol dus aanmelden kan nog.

En het is weer tijd voor de BTW-aangifte. Pfffff dat komt er allemaal gratis en voor niks bij, niet dat het heel moeilijk is maar het was toch echt altijd iets waar ik me totaal niet mee bezig hield. Gelukkig heb ik een zeer deskundige goede vriend die me er graag bij helpt.

Netwerken had ik nog nooit gedaan. Mijn eerste baan in Laakkwartier, op de school waar ik zelf gezeten heb, werd me aangeboden. Voor de tweede school in Rijswijk werd ik ook benaderd. In New York had ik uiteindelijk eerder een baan dan  dat het zeker was voor mijn man dat we gingen. Vorig jaar ben ik ook meteen gestart op de eerste school waar ik binnen liep. Maar nu moet ik letterlijk met mezelf “de straat op”. De flyers altijd in mijn tas met punaises erbij en overal waar ik een mogelijkheid zie laat ik er één achter. Zo hoop ik een hoop ouders en kinderen te kunnen bereiken. En vanmorgen heb ik een mail gestuurd naar 83 basisscholen in de buurt (nooit geweten dat het er zoveel zijn…) om me voor te stellen.

Dus de komende week maar uren vrij houden om alle mailtjes die terug komen, weer te beantwoorden!!

Deze week is het “Week van de opvoeding”. Er zijn overal genoeg activiteiten te doen, neem een kijkje op http://www.weekvandeopvoeding.nl om te zien wat er hier in de buurt te doen is.

Geef een reactie