Congres “Scheiden? Samen sta je sterk!”

hulp bij scheiding voor kinderenGisteren, donderdag 21 september, een zeer interessant congres gehad over het thema scheiden.
Tijdens dit congres heel veel gehoord over wat de valkuilen zijn van ouders. Dingen die zij roepen in hun eigen emotie, maar die zo kwetsend zijn voor kinderen. Hoe is het voor een kind dat er ineens twee huizen zijn? Pappa ongelukkig te zien. Mamma met een nieuw persoon. Dat kan erg zwaar zijn voor kinderen maar met de juiste begeleiding wordt het makkelijker voor ze.
Gelukkig heb ik ook heel veel geleerd over hoe ik als coach een kind kan helpen en bijstaan in dit zware proces. Door veel te luisteren en veel begrip te tonen. Zoals ik al in mijn publicatie op 8 september schreef, kinderen zijn loyaal aan hun ouders. Als zij het verdriet zien wat ouders hebben, parkeren ze vaak hun eigen verdriet. Dat komt later wel. Een luisterend oor, iemand die om kan gaan met de emoties van dit kind kan dan heel belangrijk zijn.

Ook waren er mensen van Villa Pinedo, een mooie organisatie waar kinderen die het door de scheiding moeilijk hebben, gekoppeld worden aan een buddy. Wat een mooi systeem!
Zij hebben op hun website een open brief staan, deze geeft zo mooi weer wat kinderen doormaken. Neem even de tijd deze te lezen. Ik kreeg er kippenvel van.

Dus mocht het zover komen dat je partner en jij niet verder kunnen/ willen; jullie kinderen willen wel graag met jullie beide door!

 

Geef een reactie