Ouder- en kindcoaching

Heeft u het gevoel dat u en uw kind alleen nog maar op een ruziënde manier met elkaar omgaan of communiceren? Is er strijd om van alles en nog wat en wordt het er niet gezelliger op thuis?

Het kan dan goed zijn om eens in kaart te brengen wat er gebeurt, waar de strijd vandaan komt. We gaan kijken wat uw kind nodig heeft om het thuis weer wat aangenamer te maken, maar natuurlruzie thuis, strijd, ouder-kingd, gesprekkenijk ook naar wat u nodig heeft van uw kind. Soms zitten ouders en kinderen samen in een patroon waar ze zelf niet meer uitkomen.

Na een kort telefonisch intakegesprek ga ik eerst tijdens één sessie met u aan de slag om van uw kant te horen waar de strijd overgaat of wat er gebeurt. De sessie daarop zal met uw kind alleen zijn. Naar aanleiding van deze twee sessies besluit ik of de derde sessie al met allebei is, of dat ik nog meer helder wil hebben. De daaropvolgende sessie komen jullie samen en kijken we vooral naar oplossingen.
Na deze sessie zal het voor iedereen anders zijn. Soms zijn er meerdere sessies nodig, soms is het goed om na bijvoorbeeld 3 weken nog eens een sessie te houden of kan het nuttig zijn om uw kind nog enkele keren alleen te coachen.

Het is wel erg belangrijk dat zowel u als uw kind open staan voor verandering. De samenwerking met eventuele andere gezinsleden is ook heel belangrijk.

Een gezellige sfeer thuis is uiteindelijk voor iedereen fijner!