Pubers

Zonder dat je het echt merkt, verandert je zoon of dochter in een heel ander kind. Er zijn steeds meer woordenwisselingen en misschien zelfs wel ruzies. Je kind is het steeds vaker oneens en zoekt continu de grens op en gaat daar het liefst overheen.
Je kind is in de puberteit. Volgens hen: “De tijd dat je ouders irritant worden.”

Dit kan een lastige periode zijn, zowel voor ouders als
voor het zich ontwikkelende kind. Ik zeg bewustpuberteit
periode, want het gaat echt weer over!
Ik weet inmiddels al heel veel van en over het
puberbrein om tieners steeds beter te begrijpen en
daarnaast heb ik ook twee pubers in huis die mij van alles leren over wat er allemaal bij komt kijken.
Maar je zal me niet horen zeggen dat het makkelijk is.

Soms komen ouders en pubers in een negatieve spiraal
waar ze zelf lastig weer uit komen. Dan kan het erg fijn en goed zijn om er met iemand over te praten. Dan ben je bij Kindercoach Leidschenveen aan het juiste adres.

Tijdens het coachingstraject ga ik bekijken hoe het anders kan om het weer gezellig en fijn te hebben en dat er in ieder geval weer met respect met elkaar wordt omgegaan.  Ik ga met uw tiener aan de slag maar zal ook met tips komen voor u als ouder. Als ouder zal je vaker moeten afwegen of het verstandig is om je tiener los te laten? Weer vertrouwen te kunnen krijgen in je puber maar zeker ook vertrouwen te hebben in wat jullie jullie zoon of dochter al meegegeven hebben in de opvoeding waardoor hij of zij (meestal) de juiste keuze zal maken bij te nemen beslissingen of situaties. Voor de puber is het ook echt zaak aanpassingen te maken, ouders hebben het namelijk uiteindelijk nog steeds voor het zeggen.

Tijdens deze sessies zal ik ook gebruik maken van “Het grote weerbaarheidsspel voor pubers”
Het is wel van belang dat zowel uw zoon of dochter als u als ouders open staan voor coaching! Is dat het geval, neem dan zeker contact met me op.

Voor ouders die meer over het puberbrein willen weten kan ik een Koffietafel organiseren.

Laten we voor genieten van deze mooie periode!