In de praktijk

Kindercoach Leidschenveen is een kleinschalige praktijk in huiselijke sfeer waar ik graag kinderen van 6 tot 16 jaar ontvang om aan hun geluk te werken. Ik werk niet met standaard aantal sessies, maar zal maatwerk per kind en per situatie leveren. Wel starten we altijd met minimaal 3 sessies. Aan de hand van de situatie zal ik bepalen of coaching met of zonder ouder(s) erbij wenselijk is. Soms vinden kinderen het lastig om werkelijk te vertellen wat er is, omdat zij bang zijn de ouder(s) teleur te stellen of pijn te doen. Ik zal u steeds op de hoogte houden van de vorderingen en wat er tijdens de sessies is besproken, tenzij uw kind heeft aangegeven iets in vertrouwen te hebben gedeeld. Indien wenselijk kunnen we een oudersessie inplannen. Dat kan op mijn advies zijn, maar de vraag kan uiteraard ook te allen tijde van u uit komen.

Wacht niet tot het kleine probleem een groot probleem is geworden. Soms kan een kind met een paar sessies al geholpen zijn.

Ik zal tijdens de sessies steeds bezig zijn met “Wat heeft uw kind nodig om weer vol zelfvertrouwen verder te kunnen.” Ik werk met hulpmaterialen die kinderen tot inzicht laten komen wie zij zijn en wat hun sterke kanten zijn. Het is een mooi proces om kinderen hun sterke kant te laten zien en deze uit te vergroten en zo hun zelfvertrouwen terug te geven of te laten groeien. Werken met tekenmaterialen en spelletjes kunnen een onderdeel zijn van een sessie.

coach zelfvertouwen angsten (6)

Mocht ik tijdens het werken met uw kind merken dat het in het belang van uw kind beter is om nog specifiekere hulp te krijgen, zal ik niet schromen dit met u te bespreken. Ik zal altijd handelen vanuit het belang van uw kind, ook als dit betekent dat uw kind door iemand anders beter geholpen kan worden dan door mij.

Denkt u dat ik diegene ben die uw kind dat zetje extra kan geven, neem dat contact met me op. Omschrijf daarin kort de reden dat u contact opneemt met me. Ik zal altijd mijn best doen nog dezelfde dag met u in contact te komen, maar zeker binnen 24 uur.
U kunt mij ook direct telefonisch benaderen.
Na een kort telefonisch gesprek om helder te krijgen waar ik uw kind bij kan steunen, maken we een afspraak en gaan we aan de slag.

 

Op de Facebookpagina van Kindercoach Leidschenenveen kunt u mij volgen voor ervaringen en tips.