Huiswerk maken, huiswerk plannen! Ik help erbij!

Zo was je dochter of zoon nog de grootste van de (basis)school en zo zijn ze ineens weer de kleinste. Het kleintje van de school. Daar lopen ze met een (te) grote rugzak vol met boeken, laptop en huiswerk. Dat is voor sommigen een pittig begin.

huiswerk

Om dan nog maar te zwijgen over alles wat er ineens bij komt kijken. Huiswerk plannen en maken, toetsen leren en alles een beetje overzichtelijk houden. Maar hoe dan?
Dat valt soms niet mee. Veel tieners hebben moeite met deze vaardigheden en dat is ook niet zo gek. Naast het feit dat het puberbrein nog in volle ontwikkeling is, hebben tieners deze vaardigheden vaak ook nog niet geleerd. Misschien gaan wij, als ouders en leerkrachten, er soms wel gewoon vanuit dat ze dit wel kunnen.

Daar wil ik uw kind graag bij helpen. Ik kan uw kind leren structuur aan te brengen en kennis laten maken met diverse methodes van leren. Hoe kan je woordjes leren? Hoe maak je van een tekst een uittreksel? Hoe kan je zo plannen zodat je toch nog tijd over houdt voor gamen, sporten en je vrienden.

In drie sessies van 45 minuten verspreid over drie weken, ga ik met ze aan de slag. We praten over plannen, leren en organiseren en natuurlijk ook over de motivatie ervoor. We gebruiken allerlei materialen waardoor tieners het zichzelf wat makkelijker kunnen maken. Makkelijker en daardoor misschien zelfs wel wat leuker!
Het is mogelijk om deze drie sessies alleen te doen of samen met een klasgenoot, daarbij is het handig als ze beide op dezelfde school zitten. Dit in verband met de verschillende onderwijsstructuren. Na deze drie sessies maken we een kortere afspraak voor 4 tot 6 weken later om te zien of het gelukt is of dat er nog meer structuur nodig is.

Voor deze begeleiding heb ik deze speciale aanbieding.
1 leerling €135,00
2 leerlingen tegelijk €75,00 per persoon.
Voor aanmelden of meer informatie klik hier.

Geef een reactie