Vol energie!!!!

Bijna zeven weken geleden klapte ik mijn laptop dicht en startte mijn vakantie. Een vakantie naar Thailand met mijn man en kinderen vol avonturen lag voor me. Na een mooi en druk werkjaar was ik er even aan toe om de boel de boel te laten en even nergens aan te denken, nou ja, niet op werkgebied dan!

Nu op 2 september klap ik mijn laptop weer open en voel ik de energie weer stromen, de laatste week hebben mijn hoofd en hart alweer “aangestaan.” Nieuwe ideeën zijn als spinsels in mijn hoofd ontstaan, oude ideeën verder uitgewerkt, mijn enthousiasme wordt weer sterker en als ik over mijn mooie werk praat voel ik het weer stromen door mijn lijf! Daar is vakantie ook voor bedoeld!
Ik heb zin om weer door te gaan, om “mijn kindjes” in de praktijk weer te zien, verhalen te horen en weer aan de slag te gaan naar een mooier leven voor mooie ervaringen en zelfvertrouwen!

Op mijn school waar ik op dinsdag voor de klas sta, gaan we lessen geven in geluk! Hoe mooi!!! Dat sluit zo goed aan bij wat ik als coach met kinderen doe. Als we ons gelukkiger voelen zijn er automatisch een heleboel aspecten van het leven die lichter voelen. We zijn minder snel boos en geïrriteerd, kunnen tegenslagen beter hebben, zijn creatiever en zo is er voordeel op nog meer gebieden. Een goed, reëel zelfbeeld en zelfvertrouwen dragen bij aan een gelukkiger leven. Afgelopen vrijdag hadden we hier een studie-ochtend over en ik heb er veel zin in om daar met mijn groep 4 aan te gaan werken. Maar ook privé met mijn eigen jongens wil ik hier meer aandacht aan besteden middels “Een schatkist vol geluk” die ik voor de vakantie heb gekregen. Positiever denken is zo veel fijner en beter voor jezelf, je gezondheid en de omgeving om je heen. Lijkt me mooi om daar met ons gezin ook nog meer mee te gaan doen.

En ja, welke ideeën heb ik dan? Zoals ik in mijn laatste nieuwsbrief al aangaf eindelijk weer een koffietafel met als onderwerp “Puberbein.” Het puberbrein is soms echt niet te begrijpen, maar wel ontzettend interessant en mooi. Maar wel handig als je er iets van begrijpt, of in ieder geval iets van weet!

Daarnaast kom ik binnenkort met een leuke aanbieding voor begeleiding voor de leerlingen die starten op het Voortgezet Onderwijs. Een paar bijeenkomsten waar we ons richten op plannen van toetsen en huiswerk, hoe maak je uittreksels en hoe kan je woordjes leren. Deze bijeenkomsten starten altijd met de grote Waarom-vraag? Motivatie is namelijk het sleutelwoord voor een niet al te stressvolle voortgezet onderwijs periode!

Ik ga ook weer verder met het geven van bijles gecombineerd met werken aan zelfvertrouwen. Nieuwe kinderen komen en kinderen van vorig jaar gaan nog even door. Contact opnemen met ouders van coachees. De kinderen en tieners die bij mij komen voor een coachingstraject. Eens kijken of het nog nodig is of dat ze zelfstandig verder kunnen, want zodra dat kan doe ik graag weer een stap naar achter!


Genoeg te doen dus weer. Mijn to-do lijst ligt naast me, of ik vandaag alles afgevinkt krijg, zal de vraag zijn maar ik ga er in ieder geval vol heel veel frisse energie weer aan beginnen!
Jullie ook?

Geef een reactie