Nieuwsbrief 3

 is alweer even bezig en waait letterlijk met een frisse wind rond. Door het land, door mijn praktijk en door mijn hoofd. 2017 was een mooi jaar van hard werken in het onderwijs wat mij deed beseffen dat ik er weer meer echt voor kinderen wilde zijn en het opzetten van mijn praktijk. Zoals ik in mijn blog over goede voornemens omschrijf, word ik erg gelukkig van de combinatie die ik nu heb. Ongeveer 1 dag in de week voor de klas en daarnaast thuis aan het werk. Al zijn er weken, zoals deze dat ik wel drie dagen voor de klas sta.
Daarnaast groeit het aantal kinderen dat ik in de praktijk mag ontvangen. Heel erg fijn!

Ik post op Fb en instagram regelmatig een item over pubers. Wat is deze groep toch leuk, interessant en kwetsbaar. En eerlijk is eerlijk, soms zijn ze ook zo vreselijk irritant. Ik hoor zoveel verhalen om me heen over strijd thuis met pubers waardoor het ook echt steeds minder gezellig wordt. Coaching zou daarbij goed kunnen helpen en soms kunnen wat tips voor ouders ook helpen. Volgende week ga ik een workshop volgen over “weerbaarheid bij puber.” Bij deze workshop hoort een spel wat ik graag met zoveel mogelijk pubers zou willen spelen. Ik start met mijn eigen twee pubers.

Afgelopen dinsdag heb ik een telefonisch interview gehad met iemand aan de andere kant van de wereld, SBS radio in Melbourne. Jopie Witzand, die daar de Nederlandse radio-uitzending 2 dagen in de week verzorgt, wilde graag met mij in gesprek over hoe het is voor kinderen om te emigreren en weer terug te verhuizen. We hebben het uitgebreid gehad over hoe het kan zijn voor kinderen die na lange tijd in het buitenland gewoond te hebben, weer terug keren naar Nederland. Heel erg leuk om aan mee te werken. Voor deze kinderen is het soms niet makkelijk. Zij voelen zich Nederlander tot ze in een Nederlandse klas komen en beseffen dat ze toch minder “thuis” zijn als dat ze hoopten. Uiteraard help ik deze kinderen graag!
Inmiddels sta ik ook op de site voor Nederlanders in het Buitenland.

De Thema-Tafel was iets dat vanuit mijn enthousiasme ontstaan was. Het praten zonder oordelen, veroordelen en beoordelen met een klein groepje moeders over een onderwerp. Het leek me zo waardevol om echt met elkaar in gesprek te gaan over onze kinderen en dat in combinatie met achtergrondinformatie. Helaas blijkt de animo tot nu toe niet wat ik ervan verwacht had. Tijd voor verandering dus….
Vanaf nu op aanvraag dus. Mocht je met een groep moeders een onderwerp hebben waar je wel wat meer over wilt weten en eens uitgebreid over wilt praten, mail me dan en dan plannen we een avond of ochtend in. Een paar thema’s liggen al klaar maar ik heb er nu al zin in om thema’s uit te werken waar vraag naar is.

En alles kan, en als het niet kan dan geef ik dat vanzelf aan. Binnenkort is hier meer over te lezen op mijn website wellicht ook onder nieuwe naam.

In mijn praktijkkamer staat sinds deze week ook de zorgenboom of wensboom, dat is afhankelijk van de situatie. Kinderen kunnen hier hun zorgen uiten en wensen in hangen. Niks is gek alles mag. Denk hierbij ook aan scheidingssituaties waarbij het voor kinderen rust kan geven alles een keer te benoemen. Maar ook kan het fijn en lucht geven om al je zorgen over van alles op te schrijven en erover te praten!
Naast het coachen heb ik besloten ook coaching gecombineerd met RT te gaan geven. Vaak voelt een kind zich onzeker tijdens een bepaald vak. Vaak zijn dat de vakken waar kinderen nog niet zo goed in zijn en lastig vinden. Ik werk dan vaak met de “growth mindset”. Kinderen zijn er nog niet goed in!
Ik denk hier niet aan langdurige RT maar even een herhaling om vervolgens weer gewoon in de klas mee te kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werkwoordspelling, breuken, procenten, bepaalde spellingscategorieën etc.

Om januari gezellig af te sluiten wil ik op woensdag 31 januari een koffie-ochtend houden. Bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om langs te komen. Maar zeker ook een mooie gelegenheid voor mensen die me al wat langer volgen en opvoeden, gesprekgraag een keer kennis met me maken. Laat het wel even weten als je wilt komen dan kan ik voldoende koffie, thee en koekjes inkopen! Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Wil je de volgende keer deze nieuwsbrief ontvangen via de email, geef dat even door.
brenda@kindercoachleidschenveen.nl

Geef een reactie